WOW Zit Coach – 2 jr CRKBO beroepsopleiding
Van instructeur tot ambassadeur
WOW staat voor praktische instructie handvatten voor Werken aan Optimaal paard Welzijn. In een tijd waarin mensen genieten van meer welvaart veranderd ook de manier waarop we kijken naar het welzijn van het gereden paard. Hoe verbeter je echt het welbevinden van het paard? Wat zegt de wetenschap daarover? Waarom draagt kennis van ethologie, biomechanica, leertheorie, bewegingsleer en communicatie bij aan het ontwikkelen van eerlijke arbeidsvoorwaarden voor paarden?
De opleiding Akasha Instructeur
De opleiding biedt de student een praktische, verhelderende kijk op klassieke- en robuuste wetenschappelijke inzichten. Er bestaat geen methode die een ieder past. De gediplomeerde Akasha Instructeur maakt met de tools uit de opleiding steeds een aanpak op maat voor zowel paard als ruiter of wanneer wenselijk voor beide.
De student die de opleiding verlaat met een diploma Akasha Instructeur beschikt over de vaardigheden en competenties nodig voor het individueel, intensief coachen van ruiters met diverse niveaus en uitdagingen. Een Akasha Instructeur helpt een kwetsbaar persoon elke les toch weer één stapje verder maar de Akasha Instructeur geeft ook de prestatie gerichte sporter nauwkeurige en concrete aanwijzingen ter verbetering van zichzelf en werkt daardoor aan en voor het paard. De Akasha Instructeur borgt het welzijn van de rijpaarden tijdens training onder andere door de verandering bij de ruiter te leggen. Een rijschool met een Akasha Instructeur in haar team kan haar paarden en klanten nog beter en gerichter van dienst zijn.
Kernwaarden van de opleiding
Evidence based en/of objectief, meetbaar, allround, force free, low stress, meetbaar, systemisch & cognitief, respectvol, voorspelbaar, beïnvloedbaar en consequent. Oplossingen zoeken die binnen het bereik van de ruiter liggen. We gaan er van uit dat (rijtechnische) uitdagingen (in 99% van de gevallen) opgelost kunnen worden door; veranderingen in het management; en/of de signalen (de inwerking met zit en hulpen, bewegingspatronen, consequent handelen) van de ruiter te veranderen.
Opleidingsduur
80 dagdelen minimaal. Gemiddeld één 2-daagse training (4 dagdelen) per maand over 2 jaar. In december, juli en augustus zijn er geen opleidingsdagen.